Thursday, June 26, 2014

Caviar cru aux algues et graines de chia / Raw Algae and Chia Seeds Caviar / Icre ‘raw’ din alge si graunte de chia


Caviar cru aux algues et graines de chia






Ingrédients:
10 g algues séchées;
3 c. à table graines de chia;
2-3 c. à table grains de lin fraichement moulues;
3 oignons verts émincés;
le jus d'un demi citron;
1 c. à thé de moutarde bio;
2-3 c. à table d'huile d'olives première pression à froid;
1 tasse d'eau;
½ c. à thé de sel sans iode.

 
Préparation:
Hydrater les algues pendant 10 min. Dans l'eau restante des algues, hydrater les graines de chia pendant 15 min. Remuer à tous les 5 min. pour que les graines soient bien trempés.
À l’aide d’un batteur électrique, mélanger les algues, graines, moutarde, sel et jus de citron et rajouter l’huile petit à petit, jusqu’à l’obtention d’une crème homogène. Verser le mélange dans un bol et ajouter l'oignon. Mélanger le tout avec une cuillère en bois. Servir avec du pain de kamut ou épeautre et légumes crues. Garderle reste au réfrigérateur jusqu’à 5 jours. Bon appétit! Pofta buna!

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*ENGLISH*

Raw Algae and Chia Seeds Caviar



Ingredients:

10 g dried algae;

3 tablespoons chia seeds;

2-3 tablespoons freshly ground flax seeds;

3 green onions, chopped;

½ lemon squeezed juice;

1 teaspoon organic mustard;

2-3 tablespoons first cold pressed olive oil;

1 cup water;

½ teaspoon iodine-free salt;



Instructions:
Hydrate the algae in water for 10 de min and drain. In the water left from the algae, hydrate the chia seeds for 15 min, and shake well every 5 min. In a bowl, mix the algae, chia seeds, mustard, salt and lemon juice with an electric blender, adding the olive oil very slowly. Serve with kamut or spelt bread and raw vegetables. Enjoy! Pofta buna!

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*ROMANA*

Caviar crud din alge si graunte de chia



Ingrediente:

10 g alge uscate;

3 lg. seminte de chia;

2-3 lg. seminte de in proaspat rasnite;

3 fire de ceapa verde maruntita;

zeama de la ½ lamaie;

1 lingurita mustar bio;

2-3 lg. ulei de masline prima presare la rece;

o cana apa;

½ lg-ta. sare neiodata;


Preparare:
Algele se hidratateaza in apa timp de 10 de min si se strecoara. In apa ramasa de la alge se inmoaie semintele de chia timp de 15 min. Amestecati grauntele la fiecare 5 min. Se amesteca cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul, sarea si zeama de lamaie, adaugand trepat uleiul. Se toarna amestecul intr-un bol si se adauga ceapa. Se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se serveste cu paine de kamut sau spelt si legume crude. Se pastreaza la frigider pana la 5 zile. Pofta buna!



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